Συνταγή για αποσμητικό

  Υλικά:

Υδατική φάση Α

80% απ ιονισμένο νερό 

0,5% γόμα ξανθάνης

Ελαιώδης φάση Β

6% στεατική γλυκερίνη

5% βούτυρο καριτέ

7% αμυγδαλέλαιο

7% λάδι καλέντουλας

 Φάση Γ

6 σταγόνες cosgard (συντιριτικό)

17 σταγόνες άρωμα wild musk

 

Διαδικασία:

Αναδεύουμε με bimer (ραβδομπλέντερ) τα υλικά της υδατικής φάσης Α και θερμαίνουμε μέχρι 80οC. Σε υδατόλουτρο θερμαίνουμε τα υλικά της ελαιώδους φάσης Β, ώστε να λιώσει το κερί μέλισσας και η στεατική γλυκερίνη και να ενωθούν. Αναδεύουμε με το χέρι μέχρι τη θερμοκρασία των 60οC.

Ρίχνουμε τη φάση Β μέσα στη φάση Α και μεταφέρουμε το δοχείο σε υδατόλουτρο με θερμοκρασία περίπου 50οC. Αναδεύουμε πολύ καλά με bimer (ραβδομπλέντερ) μέχρι να γίνει άσπρη, ομοιογενής κρέμα.

Αφήνουμε το μείγμα (γαλάκτωμα) να ηρεμήσει και να κρυώσει κάτω από του 25οC. Προσθέτουμε τα υλικά της φάσης Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου